Procentdelen af den danske befolkning, der er medlemmer af folkekirken, faldt sidste år til 72 procent, da 12.751 personer meldte sig ud af folkekirken. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det bør samtidig være en anledning for politikerne til at genoverveje den danske religions- og livssynspolitik.
Er det ikke på tide, at vi adskiller kirke og stat? Når 28 procent – altså mere end en fjerdedel af den danske befolkning – ikke længere er medlem af folkekirken, kan vi så være bekendt at kalde det ’folkets kirke’?
I vores nabolande Norge og Sverige er de for længst kommet frem til, at staten skal varetage alle borgernes interesser – uanset deres religion eller livssyn. Tanken om en statskirke er simpelthen forældet. Adskillelsen af kirke og stat vil betyde, at vi tager hul på processen med at ligestille alle livssyn i Danmark, både religiøse og ikke-religiøse. Det betyder ikke, at vi skal afskaffe den evangelisk-lutherske kirke, men det betyder, at staten ikke skal give én religion særstatus frem for andre religioner og livssyn.